January 11, 2012
rike jokanan

16 comments

RONG PULUH

RONG PULUH

Lha ngapa kok rong puluh?

Merga nek selikur kakehan siji.

Lha alesane apa kok rong puluh?

Merga nek sangalas kurang siji.

Ora paham karepmu

Ora papa, wong ora wajib kok

Lha piye le ku ngerteni awakmu?

Ora usah dingerteni. Ngerteni awakmu dhewe wae wis angel…

Angka rongpuluh

Angkane wong mblayang mrona-mrana

Angkane wong sing ora nduwe palungguhan sing tetep

Amerga pancen kudu mlaku sak durunge mandheg.

Rong puluh kuwi apa?

Rong puluh kuwi angka.

Angka mblayang?

Iya, angka sing aku dhewe ora ngerti ning nyanthol ning ati.

Rong puluh…

Sepuluh ping loro

Lima ping papat

Papat ping lima

Loro ping sepuluh

Siji ping rongpuluh

Rong puluh ping siji.

Batu Pahat – 9 Januari 2012 – 10:47 waktu Indonesia Tengah

16 thoughts on “RONG PULUH

  1. rong puluh = martabak telur 🙂

    Like

  2. kalikautsar said: rong puluh = martabak telur 🙂

    bisa juga merk telur asin ha hah

    Like

  3. kalikautsar said: rong puluh = martabak telur 🙂

    Apa sih sing cacahe rong puluh iku?”Lha piye le ku ngeteni awakmu?Ora usah dingerteni. Ngerteni awakmu dhewe wae wis angel.”Iku karepe ngerteni, apa ngenteni? Sing nduwure salah ketik, dadi mbingungi wong nini-nini……….*komen ra penting*

    Like

  4. bundel said: Apa sih sing cacahe rong puluh iku?”Lha piye le ku ngeteni awakmu?Ora usah dingerteni. Ngerteni awakmu dhewe wae wis angel.”Iku karepe ngerteni, apa ngenteni? Sing nduwure salah ketik, dadi mbingungi wong nini-nini……….*komen ra penting*

    Bundaaaa! ini semacam ide yang tiba-tiba nangkring di kepala dan memaksa saya untuk posting. trus pas saya kebayang angka ini, saya coba browsing di Google dan mendapatkan link berikut:http://en.wikipedia.org/wiki/20_(number)

    Like

  5. bundel said: Apa sih sing cacahe rong puluh iku?”Lha piye le ku ngeteni awakmu?Ora usah dingerteni. Ngerteni awakmu dhewe wae wis angel.”Iku karepe ngerteni, apa ngenteni? Sing nduwure salah ketik, dadi mbingungi wong nini-nini……….*komen ra penting*

    sak ngertiku yen 21 ki angka kenthir20 = angaka waras? mbuh yo

    Like

  6. bundel said: Apa sih sing cacahe rong puluh iku?”Lha piye le ku ngeteni awakmu?Ora usah dingerteni. Ngerteni awakmu dhewe wae wis angel.”Iku karepe ngerteni, apa ngenteni? Sing nduwure salah ketik, dadi mbingungi wong nini-nini……….*komen ra penting*

    Rong puluh iku angka ganep yen selikur angka ganjil…#opo maneeh iki..??haha

    Like

  7. bundel said: Apa sih sing cacahe rong puluh iku?”Lha piye le ku ngeteni awakmu?Ora usah dingerteni. Ngerteni awakmu dhewe wae wis angel.”Iku karepe ngerteni, apa ngenteni? Sing nduwure salah ketik, dadi mbingungi wong nini-nini……….*komen ra penting*

    Rong puluh iku angka ganep yen selikur angka ganjil…#opo maneeh iki..??haha

    Like

  8. rikejokanan said: Rong puluh kuwi apa?

    Satus dipara limaaaaaaaaa…….!!!

    Like

  9. rikejokanan said: Rong puluh kuwi apa?

    Lima ping papat ya pada wae oleh rong puluh.

    Like

  10. rembulanku said: sak ngertiku yen 21 ki angka kenthir20 = angaka waras? mbuh yo

    ha ha ha… nek selikur ki sesuai kode buntut (Porkas – buku primbon 1001 mimpi) gambare kethek, Lil…

    Like

  11. rindupurnama said: Rong puluh iku angka ganep yen selikur angka ganjil…#opo maneeh iki..??haha

    hi hi hi hi hi… wong lagi kriting uteke…

    Like

  12. rindupurnama said: Rong puluh iku angka ganep yen selikur angka ganjil…#opo maneeh iki..??haha

    dobel ha ha ha

    Like

  13. ohtrie said: Satus dipara limaaaaaaaaa…….!!!

    wolungpuluh dipara papat… hihihihi

    Like

  14. bundel said: Lima ping papat ya pada wae oleh rong puluh.

    Bunda, inggih… setengah ping sekawan-dasa nggih kalih-dasa… mumet niki, Bun ha ha ha

    Like

  15. bundel said: Lima ping papat ya pada wae oleh rong puluh.

    Walaah…ngeluu…

    Like

  16. rindupurnama said: Walaah…ngeluu…

    lumayan…

    Like

Leave a Reply

Required fields are marked *.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: