January 28, 2012
rike jokanan

31 comments

iPad

IPAD

(mimpi yang sedang goyah)

Saya punya mimpi: beli iPad. Soalnya saya (merasa) perlu benda ini untuk wahana hiburan, kerja dan tentunya gaya. Rupanya sekarang saya mesti berpikir ulang apakah mimpi beli iPad ini perlu dipertahankan atau tidak.

Sejak tahun 2005 secara serius saya berhenti membeli barang-barang dengan merk tertentu yang saya tahu diproduksi di pabrik-pabrik yang tidak memperlakukan buruh dengan baik dan manusiawi. Ada beberapa produk garment yang tidak akan saya beli atau pakai kecuali jika kematian yang saya terima jika tidak membeli atau memakainya. Ada juga beberapa produk sepatu, makanan, dll.

Hari ini saya membaca link berikut di dinding Facebook teman saya yang disitu dia mengatakan “Biar pegimane Raik pasti masih ngimpiin iped”. Raik adalah nama panggilan di kantor dan mereka semua tahu bahwa saya menyesal telah membeli Blackberry lantaran sebenarnya sangat menginginkan iPhone; saya membeli Blackberry karena semua orang lapangan memakainya dan demi memperlancar komunikasi di lapangan saya mengikuti mereka. Namun ketika beberapa teman membeli Samsung Galaxy Tab, saya bergeming karena masih berencana membeli iPad. Kegiatan menabung jalan terus, kurang dikit lagi udah kebeli.

Kembali ke link teman Facebook: Sebagai orang yang (kadang merasa) peduli terhadap buruh pabrik, hari ini saya jadi bete membaca berita tersebut.

http://www.nytimes.com/2012/01/26/business/ieconomy-apples-ipad-and-the-human-costs-for-workers-in-china.html?pagewanted=1&_r=1

Steve Jobs seharusnya hidup kembali dan ikut secara langsung menyaksikan bagaimana kondisi sesungguhnya karyawan yang mengerjakan produk-produk Apple.

Ok, teman-teman. Ini hanya kegiatan berbagi; bukan kegiatan provokasi untuk memboikot produk tertentu jadi silakan dinikmati saja.

Tangerang – 28 Januari 2012 – 3:33 sore

Gambar dipinjam dari: http://thedailycap.com/steve-jobs-ipad-2-presentatio

31 thoughts on “iPad

  1. Hehehehe, ayo engkok difoto yooooo

    Like

  2. bambangpriantono said: Hehehehe, ayo engkok difoto yooooo

    mbuh iki ketoke gak sido tuku iPad. liyane ae… pabrike iPad tidak memperlakukan karyawan dengan baik…

    Like

  3. bambangpriantono said: Hehehehe, ayo engkok difoto yooooo

    Teri medan ke sing nggawe yo bocah2 yang dipekerjakan dgn semena2 lho yuuu

    Like

  4. bambangpriantono said: Hehehehe, ayo engkok difoto yooooo

    Hehehee..golek samsul ae

    Like

  5. rengganiez said: Teri medan ke sing nggawe yo bocah2 yang dipekerjakan dgn semena2 lho yuuu

    untunge aku ora maem teri Medan… tur kan aku ora weruh… saiki njur wis dadi wegah mangan teri kuwi… mesakake, Mbak Niez… ngenes ndelok buruh pabrik ki, aku sering dicurhati – mereka bertahan hanya karena nggak ada pilihan kerjaan lain…

    Like

  6. bambangpriantono said: Hehehee..golek samsul ae

    iyo, onok ndhik kantorku jenenge Samsul Baby ha ha ha

    Like

  7. bambangpriantono said: Hehehee..golek samsul ae

    Wis ngunu gur arep njaluk gaji mundak sithik we ndadak kudu nutup dalan demo..

    Like

  8. rengganiez said: Wis ngunu gur arep njaluk gaji mundak sithik we ndadak kudu nutup dalan demo..

    nah iku aku curiga sakjane buruh ki mung dijadikan alat oleh pihak serikat juga. bayak kasus, Mbak Niez… ada satu kasus yo iki: setelah UMR dinaikkan para pendemo itu tadi dipalakin sama pengurus serikat untuk mbayar mereka dengan alasan mereka telah berjuang untuk para buruh dan pantas dibayar. anjriiiiit!!! pergi ke neraka saja itu pengurus serikat!

    Like

  9. rikejokanan said: iyo, onok ndhik kantorku jenenge Samsul Baby ha ha ha

    Hahahahahaa…Samsul Tab ae wis Tapi rempong lek pabrike mengong

    Like

  10. rikejokanan said: iyo, onok ndhik kantorku jenenge Samsul Baby ha ha ha

    njuk..?

    Like

  11. rikejokanan said: iyo, onok ndhik kantorku jenenge Samsul Baby ha ha ha

    Bambang, sik tak nggo mbayar utang ae duitku… No iPad, no Samsung. Dua-duanya dibikin di Foxconn, cuma beda plant.

    Like

  12. rikejokanan said: iyo, onok ndhik kantorku jenenge Samsul Baby ha ha ha

    Gotri, sementara ra sido tuku dhisik…

    Like

  13. rikejokanan said: Gotri, sementara ra sido tuku dhisik…

    tiwasna aku wis ngindik meh nyilih jeee…:P

    Like

  14. rikejokanan said: Gotri, sementara ra sido tuku dhisik…

    Halah… Wis nek arep tuku, kana tukua…

    Like

  15. rikejokanan said: Halah… Wis nek arep tuku, kana tukua…

    dhuwite endiii…??

    Like

  16. rikejokanan said: Halah… Wis nek arep tuku, kana tukua…

    Goleka sik. Kok malah njaluk. Kowe ki delap, Tri. Njaalukaaaan…

    Like

  17. rikejokanan said: Kowe ki delap, Tri. Njaalukaaaan…

    lah pan sing ngajari samepan Yuuu….?:P

    Like

  18. rikejokanan said: Kowe ki delap, Tri. Njaalukaaaan…

    Enak ajeeee! Aku lho ra tau njalukan. Wis kana ngemis wahahahahahaaaaa

    Like

  19. rikejokanan said: Kowe ki delap, Tri. Njaalukaaaan…

    wooo…..iki ra njalukan tapi ndremissssssssssssss…… *eh endi bathoke yuu* :))

    Like

  20. rikejokanan said: Kowe ki delap, Tri. Njaalukaaaan…

    Ra sah nganggo bathok… Nganggo bathuk wae mengko mesthi lebih iba… Wihihihihi

    Like

  21. rikejokanan said: Kowe ki delap, Tri. Njaalukaaaan…

    yu, aku pernah dadi buruh pabrik mebel tur ngenessaiki yen ana produk2 mebel kayu tulung dilungsurke aku aeketimbang thok buangi percuma*omahku nganti rak duwe meja kursi ki*

    Like

  22. rembulanku said: yu, aku pernah dadi buruh pabrik mebel tur ngenessaiki yen ana produk2 mebel kayu tulung dilungsurke aku aeketimbang thok buangi percuma*omahku nganti rak duwe meja kursi ki*

    oalah, Lil… ning endi kerjamu mbiyen? aku bola-bali menyang pabrik furnitur ning Kawasan Industri Candi. ora didaftarke jamsostek, ngitung gaji harian kurang, lembur sejam rong jam ora dibayar, bla bla bla… boss-e wong Ngamrikah kono…ra sah lungguh mebel… aku yo ora nduwe kursi… ayo lungguh klasa wae, cah ayu hihihi

    Like

  23. rembulanku said: yu, aku pernah dadi buruh pabrik mebel tur ngenessaiki yen ana produk2 mebel kayu tulung dilungsurke aku aeketimbang thok buangi percuma*omahku nganti rak duwe meja kursi ki*

    Mari menjadi freelancer

    Like

  24. smallnote said: Mari menjadi freelancer

    mariiii! kasih aku satu buku dulu dong…. *ngarep

    Like

  25. rikejokanan said: oalah, Lil… ning endi kerjamu mbiyen? aku bola-bali menyang pabrik furnitur ning Kawasan Industri Candi. ora didaftarke jamsostek, ngitung gaji harian kurang, lembur sejam rong jam ora dibayar, bla bla bla… boss-e wong Ngamrikah kono…ra sah lungguh mebel… aku yo ora nduwe kursi… ayo lungguh klasa wae, cah ayu hihihi

    aku kerja mebel ning solo yupertama bose wong belanda haduuuuh jian koyok kumpenei tenan kokga ana tunjangan apa2, lembur ora dibayar yo nantapi kudu siap 24 jamngerjake bagian sing ora tugase yen nesu dionek2e sak kayenge ning ngarep wong akehuntung isa uculterus, mandang oleh majikan wong jowo, pabrike mejen utang karo akubayaranku wektu kui mung 600 ewu / bulan tapi perusahaan duwe utang akunganti 2jt lebih, yen kurang bahan baku aku kon tombok sikduuuuh akhire tak tinggal lunga pabrike bangkrutmangang nglamar ning pabrik mebel semarang cerake indofood ora ditampagara2 aku ga duwe ijasah s1 :(( minimal pendidikane kudu s1 seko perguruan negrilha wong aku yo mung s dungdung jew

    Like

  26. rikejokanan said: oalah, Lil… ning endi kerjamu mbiyen? aku bola-bali menyang pabrik furnitur ning Kawasan Industri Candi. ora didaftarke jamsostek, ngitung gaji harian kurang, lembur sejam rong jam ora dibayar, bla bla bla… boss-e wong Ngamrikah kono…ra sah lungguh mebel… aku yo ora nduwe kursi… ayo lungguh klasa wae, cah ayu hihihi

    Oalah, Lil… Wis tak kandhani… Ora sah mabrik, ayo buka pabrik wae, pabrik makanan. Aku ki wis 99% ora percoyo karo manajemen pabrik. Mesti ngapusi karyawan. Gaji disunat; pecahan di bawah 500 dianggap 0. Lha nek wong sewu kari ngepingne. Pancen wong pabrik ki akeh-akehe dobol kabeh gara-gara ngapusi karyawan… *ngamuk*

    Like

  27. rikejokanan said: oalah, Lil… ning endi kerjamu mbiyen? aku bola-bali menyang pabrik furnitur ning Kawasan Industri Candi. ora didaftarke jamsostek, ngitung gaji harian kurang, lembur sejam rong jam ora dibayar, bla bla bla… boss-e wong Ngamrikah kono…ra sah lungguh mebel… aku yo ora nduwe kursi… ayo lungguh klasa wae, cah ayu hihihi

    Btw, ijazah sing marakake S jejer-jejer kuwi ora jaminan… Akeh sing S teler tapi uteke budhel!

    Like

  28. rikejokanan said: mariiii! kasih aku satu buku dulu dong…. *ngarep

    Katanya mau beli. Huh! Payah!

    Like

  29. rikejokanan said: mariiii! kasih aku satu buku dulu dong…. *ngarep

    Pon… Lhah kan mau proofread, masak proofreader-nya beli? Hihihi

    Like

  30. rikejokanan said: Pon… Lhah kan mau proofread, masak proofreader-nya beli? Hihihi

    Udah pake jasa proofreader lain, sowwwwreaaay :p

    Like

  31. smallnote said: Udah pake jasa proofreader lain, sowwwwreaaay :p

    huuuuuuuh….

    Like

Leave a Reply

Required fields are marked *.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s